פחם פעיל, המשמש בתהליכי סינון וטיהור בתחומים רבים, מופק מתהליכים מדויקים ומתוכננים היטב. התהליך כולל המרת חומרים פחמניים טבעיים לחומר בעל מבנה נקבובי ייחודי, המעניק לו את תכונות הספיחה יוצאות הדופן. פחם פעיל מופק ממגוון מקורות טבעיים, כמו קליפות קוקוס, עץ, פחם ביטומני, כבול ובמבוק, ועובר סדרת תהליכים הכוללת פירוליזה ואקטיבציה.
פירוליזה (פיחום):
השלב הראשון בתהליך ייצור פחם פעיל הוא חימום חומר פחמני עשיר לטמפרטורות קיצוניות, העולות על 2,000 מעלות צלזיוס, בתהליך הקרוי פירוליזה. במהלך התהליך, החומר מחומם בנוכחות מוגבלת של חמצן, מה שמביא לפירוק מרכיביו האורגניים ולנידוף חומרים לא רצויים.
התוצאה: חומר פחמני נקבובי המכיל כ-20-30% ממשקלו המקורי, העשוי בעיקר מפחמן טהור עם אחוז קטן של אפר.
אקטיבציה (שפעול):
בשלב הבא, הפחם עובר תהליך שפעול (אקטיבציה) באמצעות גז בלחץ גבוה, כגון קיטור או גז אינרטי. תהליך זה יוצר מבנה נקבובי ייחודי ומרחיב את שטח הפנים של הפחם, מה שמאפשר לו ללכוד מגוון רחב של מזהמים וריחות.
שיטה נוספת לייצור פחם פעיל היא באמצעות אקטיבציה כימית. בשיטה זו, תהליך הפירוליזה והשפעול מתבצע בו-זמנית:
יתרון השיטה הוא מהירות הייצור, אך תוצר הפחם עשוי להכיל עקבות של הכימיקלים, מה שעלול לפגוע בטוהר וביעילות הספיחה.
לאחר האקטיבציה, הפחם עובר מספר שלבים חשובים:
התוצאה הסופית של תהליכי הייצור היא פחם פעיל בעל מבנה נקבובי מורכב ושטח פנים גדול במיוחד. תכונות אלו מאפשרות לו לספוח חומרים מזהמים, ריחות ותרכובות לא רצויות ביעילות גבוהה.
חברת קוליגו-טק מבטיחה ללקוחותיה פחם פעיל באיכות הגבוהה ביותר, המגיע באריזות אטומות עם דו״חות בדיקה מפורטים. בנוסף, החברה מבצעת בדיקות איכות מקיפות בישראל, לווידוא עמידת המוצרים בתקנים המחמירים ביותר.